Beweegprogramma Diabetes Mellitus type 2

Bij veel mensen met Diabetes Mellitus type 2 zien we overgewicht en weinig lichaamsbeweging. Vaak is de stap naar een plaatselijke sportvereniging te groot en zullen er tussenstappen nodig zijn, waardoor mensen meer plezier krijgen in bewegen en het vertrouwen in de kracht en de conditie van hun eigen lichaam kunnen versterken.
Hiervoor heeft de praktijk een beweegprogramma ontwikkelt welke zich richt op het beïnvloeden en activeren van het beweeggedrag en het ontwikkelen van een actieve en gezonde levensstijl.
Het beweegprogramma is aangepast aan de persoonlijke situatie van de deelnemer en wordt in groepsverband gegeven. De groep bestaat uit 5 tot 7 personen. De duur van het programma is 12 weken waarbij 2x per week 1 uur in groepsverband getraind wordt onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut in de oefenzaal.

Door middel van een intake wordt eerst bekeken of dit beweegprogramma voor u geschikt is. In deze praktijk zal Bendiks Cazemier de intake verzorgen en het beweegprogramma begeleiden.

Vergoeding
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden het beweegprogramma. U vindt dit in de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering . Als u complexe klachten heeft, kan een ander behandelprogramma en bijbehorende vergoeding van toepassing zijn. Bekijk hier het overzicht vergoedingen van de diverse verzekeraars.

Voor aanmelding of nadere informatie kunt u contact opnemen met Bendiks Cazemier, hij zal u graag te woord staan.Voor meer algemene informatie over Diabetes op www.kijkopdiabetes.nl.
bendiks